Wisseltaps.

 

Paulaner Weissbier

Weizenbier, sprankelend fruitig karakter met lichte bitterheid.

Alc.5,5%

De Koninck TSTBRW

TESTBROUWSEL 06 Mint The Chocolate

Een chocolatier komt de brouwerij binnen … Het begin van een mop? Nee hoor. Maar wel van ons zesde testbrouwsel! Want in de Stadsbrouwerij inspireren stielmannen elkaar volop. Zo ging het ook met Jitsk en Sven: de ene is chocolatier, de andere brouwmeester. Al vroeg in het brouwproces kwam Jitsk met cacao uit Rio Caribe in Venezuela. Daarnaast voegde hij ook nog een beetje vanille toe, om de smaak van de cacao meer te accentueren. Ook nu werd de hopgun gebruikt. Voor het vorige testbrouwsel werden daar nog kruiden in gebruikt, deze keer waren de ingrediënten al even bijzonder. Jitsk voegde nibs toe: fijne stukjes van de cacaoboon zelf, gemalen en geroosterd. Om het aroma van deze nibs op te wekken, hadden ze overigens eerst nog een tijdje in vodka gelegen. Vervolgens sleepten Sven en zijn brouwers ook nog eens tientallen kilo’s verse muntblaadjes aan. Alles puur natuur dus! Cacao en munt bleken prima bondgenoten, want ons zesde testbrouwsel mag er weer zijn. Een donker bier dat een beetje aan de porter-stijl doet denken, maar toch zijn eigen unieke smaakaccenten legt: bitterzoet, verfrissend én op basis van natuurlijke ingrediënten. Kortom: Mint the Chocolate!

http://www.dekoninck.be/nl/onze-bieren/testbrouwsels 

Alc. 7,1%

La Chouffe

Zwaarblond, fruitig en kruidig karakter.

Alc. 8%

Tongerlo Bruin

Donkerbruin abdijbier met een volmondige aanzet gevolgd door een zoetige hoofdsmaak, met vanille en gebakken banaan.

Alc. 6,5%

Lagunitas IPA

Is een lekker hoppige IPA van Amerikaanse bodem. De Californische brouwerij Lagunitas laat de citrusvruchten, bloemen en bitterhop mooi blenden. Erg goede, drinkbare IPA.

Alc. 5,7%

Murphy’s Stout

Alc. 4%

Ciney Bruin

Dubbel, karaktervolle, fruitige, bitterzoete smaak, lichtbittere afdronk.

Alc. 7%

Ciney Blond

Blond bier, kruidige fruitige smaak met gebalanceerde bittere afdronk.

Alc. 7% 

Affligem Triple

Abdijbier met intense aroma’s van mout en rijp fruit. Een karaktervol bier met een rijke smaak en een fijnbittere afdronk.

Alc. 9%

Affligem Blond

Abdijbier Blond, volle droge smaak, afdronk is zacht en hopbitterig.

Alc. 6,8%

Affligem Dubbel

Abdijbier Dubbel, carameltonen en kruidige smaak, afdronk is bitterzoet.

Alc. 6,8%